
طرز تهیه خمیر پیراشکی فوری
خمیر پیراشکی نوعی خمیر سرخ شده یا پخته شده است، که توسط مواد متنوعی پر میشود. تاریخچه خمیر پیراشکی به روسیه بر می گردد. پیراشکی یکی از غذاهای ملی روسیه است، که در دنیا محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این خمیر شگفت انگیز، هم برای قنادیها و هم برای غذاهای فستفودی استفادههای فراوانی دارد و تنوع غذایی و شیرینی همراه با خمیر پیراشکی بسیار زیاد است. در زمینه نان و قنادی، خمیر پیراشکی را با کرمهای مختلف، شکلات یا انواع مواد دیگری پر میکنند و میپزند. و در غذاها داخل خمیر پیراشکی را با سوسیس، گوشت، مرغ یا مخلفات دیگری پر میکنند و آن را در روغن سرخ میکنند. در دنیا انواع مختلفی غذا وجود دارد که با خمیر پیراشکی درست میشود و مهمترین عنصر در پخت پیراشکی، خمیر پیراشکی است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه خمیر پیراشکی را یاد بگیریم.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی
آرد | ۲ پیمانه |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذا خوری |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چای خوری |
شیر ولرم | ۲/۳ پیمانه |
روغن مایع | ۱/۴ پیمانه |
شکر | ۱/۲قاشق چای خوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چای خوری |
آب ولرم | ۱/۳ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
طرز تهیه خمیر پیراشکی فوری
مرحله اول، به عمل آوردن خمیر مایه
ابتدا خمیر مایه را به همراه شکر در لیوانی جدا بریزید، تا نصف لیوان را آب کنید و هم بزنید تا شکر کاملا حل شود و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا خمیر مایه به عمل بیاید و پف کند.
مرحله دوم، الک کردن آرد
در ظرفی مناسب آرد، نمک و بیکینگ پودر را هم بزنید، سپس برای تهیه یک خمیر نرم و لطیف لازم است همراه با آرد مواد را سه مرتبه الک کنید. این کار باعث میشود هنگام مخلوط کردن مواد، آرد گوله گوله نشود و بافت یکدستی ایجاد شود.
مرحله سوم هم زدن تخم مرغ
در ظرفی جدا تخم مرغ را با همزن هم بزنید تا سفیده و زرده ی تخم مرغ باهم مخلوط شوند و تخم مزغ کف کند. توجه داشته باشید ظرفی که انتخاب میکنید برگ باشد زیرا تمام مواد در همین ظرف اضافه خواهند شد. سپس روغن مایع را به تخم مرغ اضافه کنید و مجدد با همزن هم بزنید. پس از مخلوط تخم مرغ و روغن خمیر مایه را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شود.
مرحله چهارم، مخلوط کردن مواد
شیر و آب ولرم را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید، سپس کم کم آرد را اضافه کنید و با هر بار اضافه کردن آرد خوب بزنید و بعد مجدد آرد اضافه کنید تا مواد خودش را جمع کند. هنگامی که آرد را کم کم اضافه کردید و خمیر شکل گرفت دیگر آرد اضافه نکنید، زیرا خمیر سفت و خشک میشود. خمیر را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه با دست ورز دهید.
در ظرفی جدا دور تا دور ظرف را با روغن مایع چرب کنید، توجه داشته باشید که خمیر حجم دار میشود پس آن را در ظرفی مناسب قرار دهید. پس از قرار دادن خمیر پیراشکی در ظرف روی ظرف را سلفون بکشید و اجازه دهید در دمای محیط به مدت ۱ ساعت پف کند. اگر عجله دارید میتوانید پس از گذشت ۱۵ دقیقه از خمیر استفاده کنید اما اگر خمیر یک ساعت استراحت کند نتیجه بهتری میدهد.
مرحله پنجم، خمیر پیراشکی آماده است
پس از استراحت خمیر پیراشکی، آن را روی یک سطح صاف قرار دهید و به مدت پنج دقیقه ورز دهید اگر خمیر به سطح میچسبد، سطح را آرد پاشی کنید و اگر خمیر به دستتان میچسبد دستتان را با روغن مایع چرب کنید. پنج دقیقه ورز دادن خمیر پیراشکی باعث میشود که حبابهای ایجاد شده در خمیر از بین برود و خمیر حالت دهی بهتری برای شما ایجاد میکند. خمیر را با وردنه پهن کنید. قالب یا کاسه ای به اندازه دل خواهتان انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که اندازه نصف قالب شما در اصل اندازه پیراشکیها می شود پس قالب مناسب انتخاب کنید تا امکان مواد گزاری داخل پیراشکی را برای شما راحت تر کند. قالب را روی خمیر پهن شده قرار دهید و دور تا دور قالب را به چاقو برش دهید. پس از برش خمیر آن را داخل سینی که از قبل کف آن را آرد پاشی کردهاید قرار دهید و اضافههای خمیر را مجددا پهن کنید و این کار را تکرار کنید. پس از قرار دادن خمیر پیراشکی در سینی، روی آن پارچه تمیزی قرار دهید و اجازه داده تا ۵ دقیقا خمیرها استراحت کنند. خمیر شما آماده برای تهیه پیراشکی هستند.
چگونه خمیر پیراشکی را به مدت طولانی تری نگه داری گنیم؟
اگر میخواهید خمیر پیراشکی را به مدت طولانی نگه دارید، باید خمیرهای گرد را روی کاغذ روغنی آرد پاشیده شده قرار دهید و به همین ترتیب بقیه خمیرها را با کاغذ روغنی رو سر هم بگزارید و آنها را داخل پاکت نایلون قرار دهید. برای اینکه خمیر پیراشکی بوی فریزر را به خود نگرید، درب پلاستیک را ببندید و داخل یک ظرف درب بسته در فریزر نگه داری کنید. این بهترین روش برای خانمهایی که شاغل هستند یا میخواهند غذای فوری درست کنند است.
جمع بندی
در این مقاله با طرز تهیه خمیر پیراشکی در سریع ترین زمان آشنا شدیم و درباره این موضوعات هم اطلاعات مفیدی کسب کردیم: چگونه خمیر پیراشکی را به مدت طولانی نگه داریم، طرز تهیه خمیر پیراشکی فوری، مواد لازم برای تهیه پیراشکی را توضیح دادیم، خوشحال میشویم پس از درست کردن خمیر پیراشکی نظر خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
