علی بهرهمند رئیس اتحادیه قنادان از قناد تی وی میگوید

طوریگه ادامه فعالیت برای همکاران ما سخت شده است.
علی بهرهمند افزود: با توجه به شرایط فعلی نه کاسبی وجود دارد و نه مواد اولیهای، به طوریکه در روزهای گذشته، تأمین روغن برای همکاران ما تبدیل به یک معضل شده است.
وی تصریح کرد: برای نمونه یکی از واحدی صنفی و تولیدی با ۵۰کارگر اکنون محتاج یک حلب روغن ۱۶ کیلویی است که متاسفانه اصلا پیدا نمیشود و در صورت پیدا شدن این ماده اولیه، حداقل باید ۵۰۰هزار تومان برای خرید آن پرداخت.
وی تاکید کرد: مشکلات ما بسیار زیاد است و وضعیت فعلی سبب شده تا ادامه کار برای همکاران ما بسیار سخت و طاقتفرسا شود.
بهرهمند گفت: از یک سو کرونا و از آن سو افزایش قیمت مواد اولیه شرایط وحشتناکی را بهوجود آورده است که به نظر میرسد این شرایط قابل کنترل نباشد.
وی ادامه داد: اکنون به سختی قادر به تأمین مواد اولیه هستیم به طوری که روغن پیدا نمیشود؛ هرچند ستاد تنظیم بازار تصمیماتی گرفته تا روغن خام به کارخانهها داده شود اما در شرایط فعلی اعضای صنف قنادان که روغن را حداکثر تا یک ماه پیش ۱۴۰ تا ۱۵۰ تومان خریداری میکردند در روزهای گذشته باید با بیش از ۵۰۰هزار تومان و آن هم به سختی تهیه کنند.
وی خاطر نشان کرد: قیمت آرد هم اخیرا کیسهای (۴۰کیلویی) ۱۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته و به کیسهای۲۵۰ تا ۲۸۰هزار تومان رسیده است.
قیمت پودر کاکائو که قبلا ۵۰تا ۶۰هزار تومان بود اکنون به بیش از ۱۰۰هزار تومان رسیده و وضعیت پودر نارگیل هم تفاوتی با سایر اقلام ندارد زیرا قیمت این مواد به دلار مرتبط است که با نوسانات نرخ ارز، قیمت این مواد هم افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: باید توجه کرد که ما نمیتوانیم نرخها را عوض کنیم و افزایش دهیم بنابراین میتوان گفت ادامه فعالیت برای اعضا صرفه اقتصادی ندارد و این شرایط سبب شده تا بسیاری از همکاران ما تعدیل نیرو کرده یا واحد صنفی خود را تعطیل کنند زیرا به دلیل نبود مواد اولیه، تولید ندارند و همچنین میزان فروش آنها بسیار کاهش یافته در نتیجه قادر به همکاری با نیروی کار خود نیستند.
بهرهمند ادامه داد: به طوری که یکی از همکاران که تا پیش از عید دارای لیست ۱۷۰نفره بیمه بود اکنون ۸۰ نفر از همکاران خود را تعدیل کرده و با ۹۰نفر از همکاران همکاری خود را ادامه میدهد که این یعنی بیکاری ۸۰ نفر و بروز مشکلات برای ۸۰ خانواده.
وی اظهار کرد: صنف قنادی به اصطلاح کاری لوکس محسوب میشود و الزامی برای خرید شیرینی از سوی مردم احساس نمیشود.
وی عنوان کرد: کاهش شدید فروش و نبود مواد اولیه اکنون دو معضل اساسی این صنف محسوب میشود.
کاهش ۷۰درصدی میزان فروش و افزایش ۳۰۰درصدی قیمت مواد اولیه